Osteopatia

Mitä osteopatia on?

Osteo­patia on manu­aa­lisen eli käsin teh­tävän terapian hoi­to­muoto, jossa ihminen nähdään koko­nai­suutena. Jokainen ihminen on yksilö ja myös osteo­paat­tinen hoito on aina yksi­löl­linen, joka perustuu osteo­paatin tekemään kat­tavaan haas­tat­teluun ja tut­ki­miseen. Osteo­paatin amma­tissa yksi tär­keimpiä taitoja on pal­paa­tio­taito eli käsin tehtävä tun­nustelu ja tut­ki­minen. Pal­paation avulla, osteo­paatti voi tehdä havaintoja kehossa val­lit­se­vista jän­ni­tyk­sistä eri kudos­ta­soissa (lihakset, side­ku­dokset, nivelet jne.) ja seurata hoidon vai­ku­tusta kehossa.

Osteo­patia on lempeä, mutta tehokas hoi­to­muoto, joka sopii kai­kille aina vau­vasta vaariin. Hoito rää­tä­löidään jokai­selle sopi­vaksi ja hoi­dossa käy­tet­tävät tek­niikat valitaan asiakkaan yksi­löl­lisen tilanteen mukaan. Hoi­dolla osteo­paatti pyrkii tukemaan kehon itse­pa­ra­ne­mis­me­ka­nismeja, onhan keholla aina pyr­kimys ter­veyteen. Keholla on luon­nol­linen kyky sopeutua ja muo­dostaa eri­laisia kom­pen­saa­tioita mah­dol­lisen häi­riö­tilan tasa­pai­not­ta­mi­seksi. Toi­sinaan kuor­mi­tusta ja eri­laisia jän­ni­tyksiä voi muo­dostua kehoon liikaa, jolloin kehon kyky sopeutua lisä­muu­toksiin häi­riintyy. Tällöin voidaan tarvita ulko­puo­lista apua, jotta eri­laisia epäe­dul­lisia kom­pen­saa­tio­kaavoja saadaan purettua ja keho pystyy jälleen pää­semään kohti tasa­painoa ja ter­veyttä. Osteo­paat­ti­sella hoi­dolla pyritään vai­kut­tamaan kehon nes­te­kiertoon (lymfa, veren­kierto), her­moston tasa­pai­noiseen toi­mintaan, eri­laisiin kudos- ja nivel­pe­räisiin jän­ni­tyksiin sekä liikerajoitteisiin.

Mitä osteopatialla voidaan hoitaa?

Osteo­pa­tialla voidaan hoitaa laa­jasti ja moni­puo­li­sesti eri­laisia vaivoja ja kehon häi­riö­tiloja. Osteo­pa­tiasta voi saada apua eri­laisiin kehon tuki- ja lii­kun­tae­li­mistön vai­voihin, kuten pään­särkyyn ja migreeniin, niska-har­tia­seudun kipu­ti­loihin, eri­laisiin ylä- ja ala­raa­jojen oireisiin (mm. puu­tu­minen tai kivut), akuut­teihin tai kroo­nisiin sel­kä­ki­puihin, eri­laisiin louk­kaan­tu­misten (esim. kaa­tu­minen) jäl­keisiin oireisiin tai urhei­lu­vam­moihin. Osteo­pa­tialla voidaan hoitaa lisäksi esi­mer­kiksi stressiä, union­gelmia, ras­kausajan vaivoja, syn­ny­tyk­sestä palau­tu­mista, vauvan itkui­suutta, ime­ty­sajan vaivoja ja ongelmia, eri­laisia ruu­an­su­latus- ja vat­sa­vaivoja, hen­gi­ty­se­li­mistöön liit­tyviä ongelmia jne. Hoitoon voi aina tulla myös ilman eri­tyi­sempää syytä, jolloin hoi­dolla voidaan tukea kehon hyvin­vointia ja terveyttä.

Mikäli mietit, voi­sitko juuri sinä saada apua osteo­pa­tiasta, voit aina kysyä arviota omasta tilan­teestasi etu­käteen lait­ta­malla viestiä tai soit­ta­malla. Ter­ve­tuloa hoitoon!

 

Tutustu terapeutteihimme ja varaa aika

Jos varaat aikaa osteo­pa­tiaan, ota suoraan yhteyttä terapeuttiin:

Niina Tokeensuu

Osteo­paatti
040 662 5544