Äitiysfysioterapiassa lievitetään raskauden aikaisia tai sen jälkeisiä kiputiloja ja toimintahäiriöitä eri puolilla kehoa. Lanneselän tai lantion alueen kivut, lantionpohjan toimintahäiriöt, vatsalihasten erkauma sekä ryhti muutokset voivat johtua kasvavan vatsan tuomasta paineesta, keskivartalon syvien tukilihasten tai lantionpohjan lihasten heikkoudesta ja kireyksistä. Oireisiin etsitään lievitystä turvallisten harjoitteiden ja lepoasentojen kautta. Lantionpohjan terapiassa apuna voidaan käyttää myös sähköistä biopalautetta sekä elektroterapiaa.

Raskauden aikainen tai sen jälkeinen liikunta herättää myös usein kysymyksiä. Oman kehon tuntemukset eivät aina kerro minkälainen liikunta olisi turvallista tai hyödyllistä kehollesi. Fysioterapiassa huomioidaan yksilölliset tarpeesi ja kartoitetaan miten lantionpohja ja keskivartalo ovat palautuneet raskauden jälkeen.

Äitiysfysioterapiaan voit tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Järjestämme myös MamaPilates -kursseja, joista saat hyödyllistä vertaistukea ja turvallista ohjausta pienryhmässä. Kysy lisää p. 040 556 4817